16 Şubat 2008 Cumartesi

Revani

Malzemeler:
Hamuru için;
5 yumurta
2 su bardağı şeker
125 gr. margarin
1 su bardağı un
1,5 su bardağı irmik
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su

birkaç damla limon suyu


Yapılışı: Yumurtaları, margarini ve şekeri mikserle iyice köpürene kadar çırpalım. Un, irmik,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, birbirine iyice geçene kadar çırpalım. Daha sonra 40 cm. çapında, yağlanmış fırın tepsisine dökelim. Önceden ısıtmadığımız fırını 175 dereceye ayarlayıp, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Diğer yandan bir tencereye 3 su bardağı şekeri ve 3 su bardağı suyu koyup, kaynatalım. Biraz koyulaşınca limon suyunu ilave edip, bir-iki dakika daha kaynatıp, ateşten alalım. Hem revani hem de şerbet ılıklaşınca, şerbetimizi revaninin üzerine döküp, iyice çekip, soğuyuncaya kadar bekleyip, dilimlere keselim. Servis yaparken üzerine, hindistan cevizi, dövülmüş fıstık veya kaymak koyup servis yapabiliriz.Afiyet olsun. Bu tatlıya bayılıyorum, inanıyorum sizde benim kadar seveceksiniz…

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder