16 Şubat 2008 Cumartesi

Pohaça(Oktay Usta tarifler)

Malzemeler:
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı ılık süt
1/2 paket yaşmaya
2 çorba kaşığı şeker
2 yumurta(1′inin sarısı üstüne)aldığı kadar un

tuz




Yapılışı:Margarin elle ezilerek yumuşatılır ve yumurtada eklenerek birbirine yedirilir.Süt,şeker,tuz ve ılık suda eritilmiş maya ilave edilir.Aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir ve 15 dk.dinlendirilir.İstenirse içine peynir,zeytin,ceviz gibi iç malzemesini koyup ılık ortamda 1 saat kabarıncaya kadar mayalandırılır.Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizilir.180 derecede pişirilir.Bu Oktay Usta’nın televizyon programından izlediğim bir tarif.Artık benimde pohaçalarım Pastane  Pohçalari gibi oluyor sizde deneyin.Afiyet olsun…

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder