16 Şubat 2008 Cumartesi

Fırında Sütlaç

Malzemeler:


2,5 litre süt
1 su bardağı pirinç
2 su bardağı tozşeker
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için Tarçın



Yapılışı: Sütü, yıkanmış pirinçle birlikte tencereye alıyoruz. Pirinçler iyice dağılana kadar kaynatıyoruz. Şekerini ilave edip 10 dk. daha pişiriyoruz.Ateşten alıyoruz. Yumurta sarılarını derin bir kaseye alıp çırpıyoruz ve tenceredeki sütlacımızdan kaşıkla yumurtalara bir kaç kaşık ilave ediyoruz. Yumurta iyice ısınınca sütlacımızı karıştırarak
yumurtamızı ekliyoruz.Isıya dayanıklı fırın kaselerine döküyoruz. Fırının ızgara kısmını açıyoruz. Tepsiye dizdiğimiz sütlaçlarımızın üzerlerini 200 derceye ayarlanmış fırın ızgarasında kızartıyoruz. Soğuyunca servis yapıyoruz.Üzerine tarçınla süslüyoruz. Afiyet olsun…

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder