16 Şubat 2008 Cumartesi

Burma Tatlısı

Malzemeler:
Hamuru için:
1/2 kg Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tutam Tuz
2-3
Çorba Kaşığı Yoğurt
Yufkaları açmak için:
1 su bardağı
Nişasta
İçine:
1/2 kg Ceviz veya fındık ezilmiş
Üzerine:1 Paket Margarin veya tereyağı
6 Su Bardağı Toz Seker
7 Su Bardağı Su

1/2 Limon suyu


Yapılışı: Önce şerbeti hazırlayalım, 6 su bardağı toz seker ve 7 su bardağı suyu kaynatın.İçine yarım limonu sık. Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın. Derince bir kabin içinde, yarım kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagi süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, bir tutam tuz, 3 çorba kasığı yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapın.Üzerlerine nişasta serpip oklavayla ince yufkalar açın. Her birinin içine bir miktar dövülmüş ceviz serpin.Yufkayı oklavaya sarin.Yağlanmış tepsiye yufkaları iki tarafından büzerek sıyırın.5- 1 paket margarini eritip,  burmaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 35-45 dakika pişirin. Soğuttuğunuz şerbeti burmaların üzerine dökün.Afiyet olsun…

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder