16 Şubat 2008 Cumartesi

Browni

Malzemeler:
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
3-4 çorba kaşığı kakao
1 paket eritilmiş margarin
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
Kabartma tozu ve vanilya
Süslemek için fındık veya ceviz


Yapılışı:Yumurta 3 dakika çırpılır. 2 su bardağı tozşeker eklenerek 2 dakika daha çırpılır. 3 çorba kaşığı kakao, 1 bardak süt, 1 paket eritilmiş margarin, 1 paket vanilya eklenerek çırpılır. Bu malzemeden 1 su bardağı ayrılır. 2,5 su bardağı un ve kabartma tozu katılarak 2 dakika daha çırpılır. Tepsiye dökülüp fırında pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz, ayrılan malzemenin pastanın içine işlemesi için pastaya çatal batırılır. Ayrılan malzeme üzerine dökülür.Fındık veya cevizle süslenir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder