16 Şubat 2008 Cumartesi

Başemelli Börek

Malzemeler: 1/2 su bardağı tavuk suyu 1 su bardağı süt 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı un 2,5 yemek kaşığı tereyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 kase galeta tozu Yapılışı:Tavuğu haşlayıp küçük parçalar halinde didikleyin. Sos için tereyağ ve unu hafif pembe kavurun. Süt ve tavuk suyunu ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ateşten alıp ılınınca yumurtayı kırıp iyice karıştırın. Tavuk etleri, pul biberi ve tuzotu ekleyin. Yufkaları 4 parçaya bölerek üzerine beşamel soslu tavuktan sürün. Galeta tozuna bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.Afiyet olsun…

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder