16 Şubat 2008 Cumartesi

2.Yayla Çorbası

Malzemeler:
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 kahve fincanı pirinç
2 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı tuzot
1 küp tavuk bulyon

Yapılışı:Tencereye 5 su bardağı suyu, pirinci, tavuk bulyonu, tuzotu ve bir yemek kaşığı sıvı yağı koyuyoruz ve ateşin üzerine alıyoruz. Diğer taraftan yoğurdu, yumurtalayı, unu derin bir kapta mikserle 5 dk. çırpıyoruz. Tenceredeki pirinçleri dağılana kadar kaynatıyoruz. Daha sonra yoğurt karışımını tencereye ekliyoruz. Kaynayınca altını kısıyoruz. Küçük bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ve naneyi kızdırıyoruz. Daha sonra bir süzgeç yardımıyla naneli yağı süzüyoruz. Çorbayı ateşten alıp, süzdüğümüz yağı üzerine dökün afiyet olsun…

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder