19 Eylül 2007 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE SEBZELER

(Fasulye, kabak, yer elması, pırasa, bakla)

MALZEMELER:

-1 kg. sebze

-Yarım su bardağı zeytinyağ

-2 soğan

-2 domates veya yarım kaşık salça

-1- 2 çay kaşığı şeker

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve doğranır.

2- İnce doğranmış soğan ile zeytinyağ hafif pembe kavrulur. Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça katılır.

3- Sebzeler ve şeker ilave edilip karıştırılır. Kapak örtülüp 5- 10 dakika kavrulur.

4- Su konup orta ateşte pişirilir (1- 1,5 bardak su). Kapak aralanarak soğutulur (kurumaması ve kararmaması için).

Not:

1)Kabak pişirirken, sarımsak, maydanoz, dereotu koyunuz.

2)Pırasa ve yer elması pişirirken soğanla beraber 1- 2 doğranmış havucu kavurunuz. Sebzeyi ilave edince de yarım kahve fincanı yıkanmış pirinç koyunuz.

3)Bakla pişirirken, 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış unlu su koyunuz (Baklaya salça konmaz).

4)Düdüklü tencerede yemek pişirirken buharlaşma az olacağından daima daha az su konulmalıdır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder