19 Eylül 2007 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

MALZEMELER:

-1 kg kereviz

-1 havuç

-1 patates

-Yarım bardak iç bezelye (konserve).

-1- 2 avuç arpacık soğan

-Yarım bardak zeytinyağı

-Yarım demet maydanoz ve dereotu

-1 çay kaşığı şeker

-limon

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Kereviz talaş kalmayacak şekilde soyulur. Ortadan
ikiye ayrılır. Kesilen yüzleri biraz oyularak çukurlaştırılır. Tepsiye, çukur yerleri üste gelecek şekilde konur.

2- Soyulup küçük küçük doğranmış havuç, patates ve arpacık soğan zeytinyağda hafif kavrulur.

3- Bezelye, şeker tuz, maydanoz, dereotu konup karıştırılır.

4- Bu harç kerevizlerin içine doldurulur. Artan kenarlara serpilir.

5- İki bardak su ilave edilip orta ateşte pişirilir.

6- Ateşten almadan 5 dakika evvel limon sıkılır.

KISA BİLGİ:

Kereviz, vitamin ve mineral madde yönünden çok zengin bir sebzedir.

Kereviz için Bir eczaneye bedel denir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder