19 Eylül 2007 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR

MALZEMELER:

-Yarım kg. taze iç bakla

-6 adet enginar

-Yarım bardak zeytinyağ

-1- 2 soğan

-1 kahve kaşığı şeker

-limon

-Yarım demet dereotu

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Enginarların taç yaprakları sıyrılarak koparılır.

2- Uç kısımları kesilip fazla derinleşmeden soyulur.

3- İçleri kaşıkla çıkarılıp tuzlu limonlu su içine bırakılır.

4- Saplar dibinden kesilir. Özü çıkana kadar soyulur, küçük doğranır.

5- İnce doğranmış soğan zeytinyağında sararıncaya kadar kavrulur. Enginarlar bütün, saplar doğranmış olarak konur, 23 bardak su ilavesi ile yarı pişirilir.

6- Kabuğu çıkarılmış iç bakla, tuz, şeker konur. Kapak kapatılıp yavaş yavaş pişirilir.

7- Soğuyunca baklalar enginarların çukur yerlerine doldurulur. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.

Not: Bakla yerine iç bezelye ve havuç da kullanılabilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder