20 Eylül 2007 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ EZMESİ

MALZEMELER:

-Yarım kg. havuç

-Yarım su bardağı zeytinyağ

-2 soğan

-Yarım kg. yoğurt

-2 diş sarımsak

-1 avuç maydanoz yaprağı

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Havuç kazınıp rendelenir.

2- Rendelenmiş soğanla zeytinyağı pembe kavrulur. Havuç ilave edilip karıştırılır.

3- Kapak örtülüp, hafif ateşte ara sıra karıştırmak suretiyle pişirilir.

4- Soğuyunca sarımsaklı yoğurt karıştırılıp servis tabağına alınır. Maydanoz yaprakları ile süslenir.

Not: Havuç yerine kereviz kullanarak yemeğinizi zeytinyağlı kereviz ezmesi yapabilirsiniz.

KISA BİLGİ:

Havuç mide için çok faydalıdır. Mide konuşabilse hep havuç dermiş. Havuç, vücutta A vitaminine dönüşen Karoten yönünden zengindir. Havuç göz ve cilt sağlığı için faydalıdır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder