22 Eylül 2007 Cumartesi

YUFKALI PİRZOLA

MALZEMELER:

-12 kalem kuzu pirzolası

-2 domates

-3 sivri biber

-Yarım kaşık margarin

-3 hazır yufka

-1 su bardağı zeytinyağı ve ayçiçek yağı (Kızartmak için)

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- 3 bardak su kaynatılır. Pirzolalar suyun içine konup köpükler alınır. Et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyundan alınıp tuzlanıp biberlenir.

2- Yarım kaşık margarinle, rendelenmiş domates ve küçük doğranmış biber ateş üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırılır.

3- Yufkalar dörde bölünür. Her parçaya bir pirzola ve onun üzerine hazırlanan sostan biraz konup pirzolanın sapı dışarıda kalmak üzere muska gibi sarılır. Hamurun ucu su ile yapıştırılır.

4- Kızgın yağda kızartılıp fazla yağı alması için kağıt üzerine çıkarılır.

Not: Pirzolanın haşlama suyundan çorba veya pilav yapınız.

KISA BİLGİ:

Eti soğuk su ile ateşe koyarsanız besleyici kısmı büyük ölçüde suya geçer. Kaynar suya atarsanız, üzerinde hemen koruyucu bir tabaka teşekkül eder ve besleyici kısım ette kalır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder