19 Eylül 2007 Çarşamba

YAYLA ÇORBASI

MALZEMELER:

-10 bardak et suyu

-Yarım bardak pirinç

-1,5 çorba kaşığı un

-1 yumurta

-2 bardak yoğurt

-2 çorba kaşığı yağ

-2 kahve kaşığı kuru nane

-1 kahve kaşığı kırmızı biber

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Pirinç ayıklanıp yıkanır. Et suyunda iyice haşlanır.

2- Yoğurt, un ve yumurta çarpılıp, et suyu ile sulandırılır.

3- Kaynamakta olan pirince katılıp ateş hafifletilir.

4- Kuru nane serpilip, kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür.

KISA BİLGİ:

1- Pirinç, karbonhidrat değeri en yüksek bir hububattır.

2- Tansiyonu yüksek olanlar ekmek yerine her öğün 2 çorba kaşığı haşlanmış pirinç yemelidir (yağsız ve tuzsuz olarak).

3- Haşlanmış pirinç üreyi düşürür, ishallerde çabuk iyileşme sağlar.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder