27 Eylül 2007 Perşembe

ÜZÜMLÜ KEK

MALZEMELER:

-5 yumurta

-1 su bardağı şeker

-2 su bardağı un

-1 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu rendesi

-2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

-Vanilya

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanıp unlanır. Fırın yakılır. Üzüm ayıklanıp yıkanır, kurulanır.

2- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker çarpılır, koyu yoğurt kıvamına getirilir. (Yumurta telini kaldırdığınız zaman düşen damlalar bir an kaybolmamalıdır.)

3- Limon suyu, limon kabuğu rendesi, vanilya konup 1- 2 defa daha çarpılır.

4- Elenmiş un konup kaşıkla hafifçe karıştırılır. Üzümler ilave edilir. Hazırlanan kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 35- 40 dakika pişirilir.

5- Ilınınca kalıptan çıkarılır ve dilimlenir.

Not:

1) Fırın sıcaklığı orta olmalı, sıcaklık alttan verilmelidir. Son dakikalar üzerinin kızarması için sıcaklık üstten de verilebilir.

2) Kalıp, tepsi içinde ve fırının üst taraflarına konmalıdır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder