27 Eylül 2007 Perşembe

SÜTLÜ-KAKAOLU KEK

MALZEMELER:

-2 yumurta

-1,5 su bardağı toz şeker

-2,5 su bardağı un

-1 dolu çorba kaşığı kakao

-4/5 paket margarin (yaklaşık 200 gr.)

-1 1/4 su bardağı süt (1,5 su bardağından az)

-2 çay kaşığı kabartma tozu

-Yarım çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

1- Kek kalıbı yağlanıp unlanır.

2- 2,5 bardak un, 1 kaşık kakao, tuz, kabartma tozu, vanilya karıştırılıp elenir.

3- 200 gr. yumuşak margarin, 1,5 bardak şekerle karıştırılıp krem haline getirilir. 2 yumurta birer birer karıştırarak ilave edilir.

4- 1,5 bardaktan az süt konur; 1- 2 kere karıştırılır. Daha sonra kakao-tuz-kabartma tozu-vanilya karıştırılmış un ilave edilir. Yavaşça karıştırılıp yağlanmış kalıba boşaltılır.

5- Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp vanilyalı pudra şeker elenir.

Not: İstenirse kakaoya yarım çorba kaşığı dövülmüş nestcafe de ilave edilebilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder