19 Eylül 2007 Çarşamba

SOĞAN ÇORBASI

MALZEMELER:

-10 bardak et suyu

-3 çorba kaşığı un

-2 çorba kaşığı yağ

-4- 5 soğan

-1 bardak süt

-1 yumurta sarısı

-1- 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Soğan rendelenir, yağ ile tencerede pembe kavrulur.

2- Un konur, biraz daha karıştırılır.

3- Et suyu ilavesi ile pişirilir.

4- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir.

5- Yumurta sarısı süt ile çarpılır. Kaynayan çorbaya katılıp karıştırılır. Ateşten alınır. Tuz atılır.

6- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.

KISA BİLGİ:

Soğan idrar çoğaltıcı bir sebzedir. Ayrıca soğanın mühim bir antibiyotik etkisi vardır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder