22 Eylül 2007 Cumartesi

ŞİŞ KEBABI

MALZEMELER:

-1 kg. koyun veya kuzu kuşbaşı et (şişlik)

-2 domates

-4 sivri biber

-2 tutam kekik

-limon

-1 kahve fincanı zeytinyağ

-2 kırmızı soğan

-1 demet maydanoz

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

l-Zeytinyağ, limon suyu, tuz, karabiber ve kekik karıştırılır.

2- Etler bu karışıma konup karıştırılır. En az 3- 4 saat dinlendirilir.

3- Domates ve biber et büyüklüğünde doğranır.

4- Isıtılmış şişlere, şu sıra ile dizilir: et, domates, et, biber.

5- Alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada bir tarafı iyice pişirildikten sonra çevirmek suretiyle iki tarafı pişirilir (kuru olmaması için).

6- Kırmızı soğan ve maydanoz dalları ile servis yapılır.

Not: Sakatat etleri şiş yapılacağı zaman zar ve sinirleri çıkarılır. Böbrek ve yürek yıkanıp kurulanır. Ciğer ve koç yumurtası yıkanmaz.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder