19 Eylül 2007 Çarşamba

ŞEHRİYELİ YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER:

-8 su bardağı et suyu

-1 su bardağı yeşil mercimek

-1 kahve fincanı arpa şehriye

-2 adet soğan

-2 çorba kaşığı sıvı yağ

-2 çorba kaşığı un

-Yarım su bardağı süt

-1 çay kaşığı kuru nane

YAPILIŞI:

1- Mercimek ayıklanır, yıkanır ve yarım haşlanır. Haşlama suyu dökülür.

2- Küçük doğranmış soğan yağda hafifçe sarartılır. Un konur, bir kaç kez karıştırılır.

3- Et suyu, yarı haşlanmış mercimek ilave edilir. Mercimek pişince şehriye konur. 10- 15 dakika yavaş ateşte kaynatılır. Sofraya alınacağı zaman süt katılır. Üzerine kuru nane serpilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder