23 Eylül 2007 Pazar

SEBZELİ PİLİÇ

MALZEMELER:

-1 piliç veya 4 parça kemikli göğüs eti

-2 adet soğan

-3- 4 diş sarımsak

-2- 3 çarliston biber

-100-150 gr. taze fasulye

-2 kabak

-1 patlıcan

-2 domates

-2 çorba kaşığı sıvı yağ

-Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

1- Pilicin ince tüyleri ocak alevinde yakılır. İçi dışı yıkandıktan sonra, suyu sıkılmış yarım limon ile iyice ovulur. 20- 30 dakika bekletilir. Sonra butlar ve kanatlar çıkarılır. Göğüs kafesi iki parçaya ayrılır.

2- Çelik bir tencerenin altına etler dizilir. Tuz, karabiber serpilir.

3- Sebzeler yıkanır. Soğan, sarımsak, biber, domates küçük küçük; fasulye, kabak, patlıcan, kuşbaşı doğranıp hepsi karıştırılarak harmanlanır.

4- Pilicin üzerine yerleştirilip, tuz, karabiber serpilir. İki kaşık sıvı yağ gezdirildikten sonra tencerenin kenarından 1 bardak su konur.

5- Orta ateşte sebzeler fazla ezilmeden pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra 15 dakika kadar tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirilir ve servis yapılır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder