23 Eylül 2007 Pazar

ŞARAPLI SOS

MALZEMELER:

-2 kaşık yağ

-1,5 kaşık un

-1 soğan

-2 diş sarımsak

-3- 4 dal kereviz veya maydanoz

-1 havuç

-3 olgun domates veya 1 kaşık salça

-2 bardak et suyu veya su

-Yarım bardak kırmızı şarap

-1 çay kaşığı şeker, karabiber ve tuz

YAPILIŞI:

1- Rendelenmiş soğan yağ ile kavrulur.

2- Küçük doğranmış havuç, kereviz ve sarımsak konur.

3- Un ilave edilip biraz karıştırılır.

4- Rendelenmiş domates veya salça, et suyu ve şarap konup
pişirilir.

5- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Tuz, kara
biber ve şeker atılır.

Not: Bu sos, et makarna ve haşlama sebzelerde kullanılır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder