23 Eylül 2007 Pazar

SALÇALI BİFTEK

MALZEMELER:

-1 kg. biftek

-2 kaşık yağ

-1 soğan

-1 havuç

-1 kereviz

-1 patates

-2 diş sarımsak

-1 kaşık salça

-Yarım su bardağı kırmızı şarap

-Tuz, karabiber ve 1 defne yaprağı

YAPILIŞI:

1- Biftekler yağda kızartılıp tencereye alınır.

2- Aynı yağda küçük doğranmış soğan, sarımsak, havuç, kereviz, patates, defne yaprağı kavrulur.

3- Salça ve şarap konur. Etlerin üzerine yayılır.

4- 3- 4 bardak su ilave edilip biftekler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.

5- Patates püresi, pilav ve makarna ile servis yapılır.

Not: İstenirse bifteklerle pişen sebzeler, kaşık yardımı ile süzgeçten geçirilir; etin üzerine sos olarak dökülür.

KISA BİLGİ:

Yetişkin bir insanın günlük protein (et, süt, yumurta, baklagiller) ihtiyacı kilosu başına 1 qr. dır. Örneğin, 65 kg. ağırlığındaki bir insanın günlük protein ihtiyacı 6- 5 gr. dır. Büyüme çağında ise bu miktar kg. başına 2- 3 gr. dır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder