21 Eylül 2007 Cuma

RUS SALATASI

MALZEMELER:

-2 yumurta sarısı

-1,5 su bardağı zeytinyağı

-1- 2 limon suyu

-1 kahve kaşığı toz hardal

-2- 3 patates (haşlanmış)

-1- 2 havuç (haşlanmış)

-Yarım bardak iç bezelye (konserve)

-10- 12 küçük salatalık turşusu (kornişon)

-3- 4 dilim macar salamı, tuz

YAPILIŞI:

1- Porselen veya cam bir kaseye yumurta sarıları konur. Zeytinyağ damla damla ilave edilip karıştırılır.

2- Daha sonra zeytinyağ iplik gibi akıtılarak karıştırılmaya devam edilir. Ara sıra limon damlatılır.

3- Zeytinyağ bitince tuz, hardal, limon suyu ilave edilir.

4- Havuç, patates, turşu, salam küçük doğranır (tavla zarı büyüklüğünde).

5- Bunlara bezelye katılır. Tuz atılır.

6- Mayonezden 2- 3 kaşık ayrılır (üzerini süsleme için). Kalanına karışık sebzeler konup karıştırılır.

7- Salata tabağına alınıp, ayrılan mayonez ve sebzelerle süslenir.

Not:Mayonez bozulursa şöyle düzeltilir.

1) Ayrı bir kaseye bir yumurta sarısı konur. Damla
damla zeytinyağ ile arada bozulan mayonez konarak karıştırılır.

2) 1 tatlı kaşığı nişasta, bir fincan su ile pişirilip pelte yapılır. Karıştırarak soğutulur. Bozulan mayonez ve zeytinyağ azar azar konur karıştırılır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder