28 Eylül 2007 Cuma

PEYNİRLİ BİSKÜVİ

MALZEMELER:

-4 su bardağı un

-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)

-5- 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar

-1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)

-1- 2 kahve kaşığı kırmızı biber (istenirse)

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortası açılıp, yağ, tuz, kaşar rendesi ve yumurta akı konulup karıştırılır.

2- Etraftaki un ile yoğrulur. (Fazla yoğurmayın, hamur bozulur.) Yaş bez altında 10 dakika kadar dinlendirilir.

3- Unlanıp merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Küçük kalıplarla kesilir.

4- Tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür, iste nirse kırmızı biber serpilir.

5- Orta hararetli fırında pişirilir.

Not: Rende kaşardan biraz ayırıp, bisküvilere yumurta sarısı sürüldükten sonra birer tutam konabilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder