23 Eylül 2007 Pazar

PEYNİRLİ BİFTEK

MALZEMELER:

-8 biftek

-200 gr. gravyer veya kaşar peyniri

-2 kaşık tereyağ veya margarin

-1 soğan, tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Soğan rendelenir. Suyu alınıp tuz ve karabiber atılır. Etler batırılıp ağız kapalı olarak bir gece buzdolabında dinlendirilir.

2- Peynir ve yağ bir tencereye konur. Kaynar su bulunan başka bir kabın üzerinde veya çok hafif ateşte eritilir.

3- Biftekler alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir. Kurumaması için önce bir yüzleri sonra öteki tarafları pişirilir.

4- Sıcak sıcak üzerine erimiş peynir dökülür.

Not: Yanına garnitür olarak sebze soteleri, patates tava ve pilav da konabilir.

KISA BİLGİ:

1- Yetişkin insanlar protein ihtiyacının %35'ini hayvansal proteinlerden (et, süt, yumurta), %65'ini bitkisel proteinlerden (fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye) karşılamalıdır.

2- Büyüme çağında, hamilelik ve süt verme durumunda, protein ihtiyacı yarı hayvansal, yarı bitkisel kaynaklardan karşılanmalıdır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder