20 Eylül 2007 Perşembe

PATATES PÜRESİ

Et yemeklerinin yanına garnitür ve perhiz yemeği olarak

MALZEMELER:

-6- 7 patates

-1 kaşık yağ

-1 bardak süt

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Patatesler yıkanıp haşlanır. Sıcakken soyulup püre makinesinden geçirilir veya rendelenir.

2- Yağ, süt ve tuz konup ateşte yağ eriyinceye kadar karıştırılır.

KISA BİLGİ:

1- Patates püresi en kolay sindirilen bir yemektir. Midede kalma
süresi 5- 6 dakikadır.

2- Soyulmadan haşlanan patates, içindeki C vitamininin %94'ünü
muhafaza eder.

3- Patates bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizler. Kanın asitliğini giderir. Şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıdadır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder