19 Eylül 2007 Çarşamba

PATATES ÇORBASI

MALZEMELER:

-10 bardak et suyu

-1,5 çorba kaşığı yağ

-1,5 çorba kaşığı un

-1- 2 soğan

-3 patates

-1 bardak süt

-1 yumurta sarısı

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Rendelenmiş soğan yağ ile pembe kavrulur. Un katılır. Biraz daha çevrilir.

2- Rendelenmiş patates et suyu konup iyice pişirilir.

3- Tel süzgeçten geçirilir. Tuz atılır.

4- Yumurta sarısı ve süt karışımı katılıp ateşten alınır.

5- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Not:

1) İstenirse üzerine kuru nane serpilir.

2) Bayat ekmekler küçük küçük doğranıp yağda kızartılıp çorba ile servis yapılabilir.

KISA BİLGİ:

Patateste C vitamini kabuğa en yakın yerdedir. Bu bakımdan ince soyulmalı, ucuz ve kabuk yüzeyinin fazla oluşu dolayısıyla küçük patates satın alınmalıdır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder