19 Eylül 2007 Çarşamba

PASTIRMALI KURU FASULYE PİŞİRMEK İÇİN

Yukardaki malzemelere et koymadan, soğanlı domatesli kuru fasulye pişirilir. Ateşten alınmadan önce fasulyelerin üzerine 100 gr (10 dilim) pastırma dilimleri dizilir. 10 dakika kadar hafif ateşte bıraktıktan sonra yemek bir kere karıştırılıp sofraya alınır.

ZEYTİNYAĞLI KURU SEBZELER (Fasulye, barbunya)

MALZEMELER:

-2 su bardağı kuru sebze

-2 havuç

-1 kereviz

-2 soğan

-1 baş sarımsak

-Yarım kaşık salça

-Yarım demet maydanoz

-1 çay kaşığı şeker

-2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

l-Barbunya veya beyaz fasulye akşamdan ayıklanıp yıkanır. Bol su ile ıslatılır. Ertesi gün ezilmeden yarı haşlanır.

2- Havuç, kereviz, soğan, sarımsak küçük doğranır.

3- Hepsi zeytinyağ ile sararıncaya kadar kavrulur.

4- Salça konur; birkaç kere karıştırılır.

5- Haşlanıp süzülmüş fasulye, şeker tuz ve su konur (1,5- 2 bardak). Yavaş yavaş pişirilir.

6- Kapak aralanarak soğutulur. Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ile süslenir.

Not: Taze barbunya bir taşım haşlanarak süzülür.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder