22 Eylül 2007 Cumartesi

ORMAN KEBABI

MALZEMELER:

-1 kg. kuşbaşı et (koyun veya süt danası)

-2- 3 çorba kaşığı sıvı yağ

-2 soğan

-3 patates

-3 havuç

-1 su bardağı konserve bezelye

-1 çorba kaşığı salça

-2 çay kaşığı kekik

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Küçük doğranmış soğan, et ve yağ tencereye konur. Ateş üzerinde karıştırarak kavrulur.

2- Salça konur; biraz daha karıştırılıp 2- 3 bardak su ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.

3- Patates soyulur. Havuç kazınır. Küçük küçük doğranır.

4- Yumuşayan ete ilave edip kapak kapatılır. Sebzeler pişince konserve bezelye ve tuz ilave edilir. 5- 10 dakika sonra kekik serpilir, ateşten alınır.

KISA BİLGİ:

Konserve kutularının alt ve üst yüzeyleri yukarı doğru bombeli ise bozuktur. Kullanılması tehlikelidir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder