21 Eylül 2007 Cuma

ORDÖVR

MALZEMELER:

-4 katı pişmiş yumurta

-4 yaprak jelatin

-10 dilim Macar salamı

-3- 4 küçük salatalık turşusu

-2 su bardağı et suyu (yağsız)

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Ilık et suyunda yıkanmış jelatin eritilir. Tuz ve karabiber atılır.

2- Yumurta, salam, turşu küçük küçük doğranır. Et suyuna katılıp, karıştırılır. (Yumurta sarılarını dağıtmadan ve et suyunu bulandırmadan karıştırınız.)

3- Islak şekilli kalıba boşaltılıp dondurulur (3- 4 saat).

4- Kalıptan çıkarılacağı zaman, kalıp birkaç defa ılık suya batırılıp servis tabağı ters çevrilir.

KISA BİLGİ:


Vücudumuzdaki damarları uç uca eklemek kabil olsaydı 560000 km'yi bulurdu.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder