24 Eylül 2007 Pazartesi

MURTAĞA Van’dan

MALZEMELER:

-1 küçük paket margarin (125 gr.)

-2 su bardağı un

-2 yumurta

-3- 4 çorba kaşığı bal

YAPILIŞI:

1- Yağ ile un hafif ateşte pembe renkte kavrulur.

2- Sıcakken içine çatalla çarpılmış yumurta dökülüp parçalamadan karıştırılır.

3- Tabağa alınıp üzerine bal gezdirilir.

Not: Murtağa, bal koymadan biraz tuz serperek kahvaltıda yenebilir.

KISA BİLGİ:

Bal, arı ve çiçeğin müşterek meydana getirdiği kıymetli bir besindir. Bir arı, yarım kilo bal için çiçeklere 37- 000 kere gidip gelir. Bir günde kendi ağırlığının 10 misli nektar taşır. Balda çeşitli vitamin, mineral madde ve protein bulunur.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder