23 Eylül 2007 Pazar

MAYONEZLİ BALIK

MALZEMELER:

-1 kg. levrek (kefal, palamut, yayın)

-1 soğan

-2- 3 defne yaprağı

-1 çay kaşığı tane karabiber

-Tuz

RUS SALATASI İÇİN

-2 yumurta sarısı

-1,5 su bardağı zeytinyağ

-1- 2 limon

-1 çay kaşığı toz hardal

-2 patates (haşlanmış)

-1 havuç (haşlanmış)

-Yarım su bardağı iç bezelye(konserve)

-10- 12 küçük salatalık turşu(kornişon)

YAPILIŞI:

1- Balık temizlenir; iki üç parçaya ayrılıp, yıkanır;
sıcak suya konur. Kaynayınca köpüğü alınır. Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz, tane karabiber ilave edilip haşlanır. Suyunda soğutulur.

2- Balık küçük parçalara ayrılıp servis tabağına alınır. Tuz ve karabiber serpilir.

3- Rus salatası hazırlanır. (4- 5 kaşık mayonez, üzerini süslemek için ayrılır.)

4- Balık eti, Rus salatası ile karıştırılır. Üzeri ayrılan mayonez ve turşu ile süslenir.

Not: Balığın haşlama suyunu Balık çorbası yapınız.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder