21 Eylül 2007 Cuma

MAMZANA

MALZEMELER:

-6 patlıcan

-3 domates

-4- 5 sivri biber

-1 demet maydanoz

-750 gr. yoğurt

-3 diş sarımsak

-2 kaşık yağ

-1 çay kaşığı kırmızı biber

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Patlıcanlar ucundan başlanarak ocakta çevire çevire közlenir.

2- Kabuklar soyulup incecik kıyılır.

3- Domates, biber ve maydanoz küçük doğranıp patlıcanlara katılır. Tuz atılır.

4- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, kırmızı biberli yağ gezdirilir.

KISA BİLGİ:

Çaydaki tanen, yiyeceklerdeki denir. birleşiklerinin kullanılmasını engelliyor. Onun için yemekten hemen sonra çay iç memelidir. Aksi halde anemiye kadar giden kansızlık olabilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder