27 Eylül 2007 Perşembe

LİKÖRLÜ KEK

MALZEMELER:

-1 su bardağı süt

-1 büyük paket margarin (erimiş, 250 gr.)

-2 su bardağı şeker

-2,5 su bardağı un

-2- 3 çorba kaşığı kakao

-2 çorba kaşığı likör (muz, portakal veya mandalina)

-4 yumurta

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

1- Kalıp yağlanır unlanır. Fırın yakılır.

2- Erimiş yağ, 1,5 bardak şeker, kakao, likör, vanilya iyice karıştırılır. Yavaş yavaş süt katılır. Bu karışımla bir su bardağı ayrılır.

3- Geri kalana 4 yumurta, yarım su bardağı şeker ilave edilir. Biraz çarpılıp kabartma tozu ile elenmiş un konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp fırında pişirilir. (25- 30 dakika).

4- Fırından çıktıktan sonra sıcakken üzerine ayrılan 1 bardak karışım krema gibi sürülür.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder