28 Eylül 2007 Cuma

KOLAY BÖREK

MALZEMELER:

-2 su bardağı yoğurt

-3 yumurta

-1 çay kaşığı kabartma tozu

-Küçük bir kalıp beyaz peynir

-2- 3 çay kaşığı tuz

-Aldığı kadar un

-Kızartmak için ayçiçek veya zeytinyağ (2 su bardağı)

YAPILIŞI:

1- Rendelenmiş peynir, yoğurt, yumurta, tuz ve kabartma tozu karıştırılır.

2- Aldığı kadar elenmiş un ile çok yumuşak bir hamur yapılır.

3- Bolca unlanıp 1 cm. kalınlığında açılır. Üç parmak genişliğinde karelere kesilir.

4- Kızgın yağda hafif sallanarak kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder