19 Eylül 2007 Çarşamba

KABAK MÜCVERİ

MALZEMELER:

-3 kabak

-5- 6 adet taze soğan (veya 1 kuru soğan)

-2- 3 sivri biber

-Yarım demet maydanoz ve dereotu

-3 yumurta

-3- 4 kaşık un

-Tuz ve karabiber

-Kızartmak için 1 bardak zeytinyağ veya ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

1- Kabak kazınıp ince rendelenir. Doğranmış soğan, biber, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, yumurta, un konup karıştırılır.

2- Kızgın yağa kaşık kaşık döküp iki tarafı da kızartılır.

3- Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

Not: Mücveri, kabak yerine rendelenmiş patates ve ince doğranarak az haşlanmış pırasa ile de yapabilirsiniz.

KISA BİLGİ:

Bir su bardağı dolusu maydonoz yaprağındaki Cvitamini 10 portakaldaki C vitamini kadardır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder