27 Eylül 2007 Perşembe

JÖLELİ, MEYVELİ YUVARLAK PASTA

MALZEMELER:

-6 yumurta

-1 su bardağı şeker

-2 su bardağı un

-1 çorba kaşığı limon suyu

-Limon kabuğu rendesi

KREMA İÇİN:

-1 yumurta

-1 su bardağından 2 parmak eksik şeker

-3 çorba kaşığı un

-Yarım litre süt

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

-Yarım paket vanilya

ÜZERİ İÇİN:

-3- 4 şeftali, elma veya muz

-1 paket şeftali veya muz jölesi

-75 gr. fındık içi

-1 fincan likörlü-şekerli su (2 kaşık şeker, 3 kaşık meyve likörü, su)

YAPILIŞI:

KREMA: Bakır bir tencerede yumurta, şeker, un karıştırılır. Yavaş yavaş süt konup pişirilir. Kaynayıp koyulaşınca ateşten alınır. Ilınınca yağ ve vanilya katılır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder