19 Eylül 2007 Çarşamba

ISPANAKLI KÖKÜ MÜCVERİ

MALZEMELER:

-1 kg. ıspanak kökü

-2 soğan

-2- 3 kaşık un

-3 yumurta

-Maydanoz ve dereotu

-Tuz, karabiber

-Kızartmak için 1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı

YAPILIŞI:

1- Ispanak kökleri iyice yıkanır. Bir kahve fincanı su ile
az haşlanır. Suyu sıkılıp, incecik kıyılır.

2- İnce doğranmış soğan, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, yumurta ve un konup karıştırılır.

3- Kızgın yağa kaşık kaşıp dökülüp kızartılır.

4- Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

Not: İstenirse bu karışıma 3- 4 kaşık kavrulmuş yağsız kıymada konur.

KISA BİLGİ:

Lahana ve ıspanak şeker hastaları için yararlıdır. Ispanak'ta K
vitamini vardır. Bu vitamin kanın pıhtılaşmasına yarar kanamalarda
önemlidir).

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder