23 Eylül 2007 Pazar

FIRINDA TAVUK GRATEN

MALZEMELER:

-1 tavuk

-2 kaşık yağ (margarin)

-2 kaşık un

-Yarım litre süt

-3- 4 çorba kaşığı rende kaşar

-2 yumurta

-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

1- Tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır.

2- Soğuyunca küçük parçalara ayrılır.

3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurta ve 2 kaşık rende kaşar peyniri konup karıştırılır.

4- Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte biri konup yayılır. Üzerine tavuk eti, onun üzerine de artan sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir.

5- Fırında pembe olarak kızartılır.

6- Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır.

Not: Yumurta aklarını beze yapmada kullanınız.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder