23 Eylül 2007 Pazar

FIRINDA SALAMLI YUMURTA

MALZEMELER:

-6 dilim tost ekmeği

-6 dilim salam

-6 yumurta

-1 paket küçük margarin (125 gr.)

-1 şişe ketçap

-Tuz-karabiber

YAPILIŞI:

1- Ekmeklerin iki tarafına yağ sürülür.

2- Tepsiye yerleştirilip üzerlerine salam konur, birer yumurta kırılır. Tuz, karabiber serpilir.

3- Kızgın fırında yumurtalar katılaşmadan pişirilir.

4- Ketçapla servis yapılır.

Not: Yumurtaları yağda pişirip spatülle salamlı ekmeklerin üzerine koyarak da servis yapabilirsiniz.

KISA BİLGİ:

Çocukların her gün bir yumurta yemesi gerekir. 40 yaşından sonra ancak haftada 1- 2 yumurta yemelidir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder