20 Eylül 2007 Perşembe

FAVA

(Kutu iç bakladan)

MALZEMELER:

-2 bardak kuru bakla

-3/4 bardak zeytinyağ (1 bardaktan az)

-2 soğan

-1 çay kaşığı şeker

-limon

-1 avuç maydanoz yaprağı

-8- 10 zeytin

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Bakla ayıklanıp yıkanır. Akşamdan ıslatılır.

2- İnce doğranmış soğan, zeytinyağda hafif kavrulur.

3- Süzülmüş bakla, şeker, tuz ve 3- 4 bardak su konup pişirilir.

4- Kaşık yardımı ile tel süzgeçten geçirilir. Çukur bir tabağa alınır.

5- Üzerine zeytinyağ gezdirilir. Limon dilimleri, zeytin ve maydanoz yaprakları ile süslenir.

KISA BİLGİ:

Çocuklara her gün 2- 3 bardak süt ve sütten yapılan yiyecekler verilmelidir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder