22 Eylül 2007 Cumartesi

BULGURLU KÖFTE

MALZEMELER:

-500 gr. dana kıyma

-3- 4 çorba kaşığı ince bulgur

-1 yumurta

-Yarım demet dereotu

-1- 2 soğan

-1 çay kaşığı karabiber

-1 çorba kaşığı salça

-2 çorba kaşığı yağ

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Rendelenmiş soğan, doğranmış dereotu, tuz, kara biber, kimyon, bulgur, kıyma ve yumurta iyice yoğrulur.

2- Küçük köfteler yapılır. Yağda kızartılıp tepsiye dizilir.

3- Üzerine iki bardak su ile ezilmiş salça dökülüp yavaş yavaş pişirilir.

Not: Ertesi öğüne kalan köfteler, suyundan süzüldükten sonra çarpılmış yumurtaya batırılıp kızartılırsa değişik lezzette bir yemek çeşidi olur.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder