22 Eylül 2007 Cumartesi

BUĞU KEBABI

MALZEMELER:

-1 kg. koyun kuşbaşı eti

-3 avuç arpacık soğan

-3- 4 diş sarımsak

-2 kaşık yağ

-1 domates

-1 çay kaşığı kekik

-1 çay kaşığı karabiber

-2 defne yaprağı

-Tuz

YAPILIŞI:

1- Düdüklü tencereye et, soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik, defne yaprağı ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur.

2- Su koymadan kapak kapatılır. Hafif ateşte 1 saat pişirilir.

3- Pilav ve salata ile servis yapılır.

KISA BİLGİ:

1- Düdüklü tencerede yemek pişirirken, suyu fazla buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir.

2- Düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan, yakıttan tasarruf
sağlar, bilhassa vitaminler daha az ziyan olur.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder