19 Eylül 2007 Çarşamba

BORÇ

MALZEMELER:

-10 bardak et suyu

-2 kaşık yağ

-2 soğan

-2 patates

-1 küçük kereviz

-2 küçük pancar

-1 küçük havuç

-5- 6 yaprak lahana

-2 kaşık konserve domates salçası

-2 diş sarımsak

-1 çay kaşığı limon tuzu

-1 çay kaşığı şeker

-Tuz

YAPILIŞI:

l-Sebzeler yıkanır, soyulur. Bir kaba rendelenir ve doğranır.

2- Çorba tenceresinde rendelenmiş soğan yağ ile pembeleştirilir.

Un katılır, biraz da un ile kavrulur.

3- Hazırlanan sebzelerin hepsi konur. Biraz karıştırılır.

Domates salçası ve et suyu konup pişirilir. Tuz limon tuzu, şeker atılıp 10 dakika sonra ateş kapatılır.

KISA BİLGİ:

Ekmek: su, salata çorbadan sonraki yemekle servis yapılır.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder