28 Eylül 2007 Cuma

BİR RUZLU KURABİYE

MALZEMELER:

-1 çay bardağı yoğurt veya süt

-1 çay bardağı erimiş margarin

-1 çay bardağı sıvı yağ

-1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)

-1 çay kaşığı kabartma tozu

-1 çay kaşığı şeker

-2 çay kaşığı tuz

-Aldığı kadar un

-1- 2 çorba kaşığı susam çörekotu karışımı

YAPILIŞI:

1- İlk yedi malzeme bir tencereye konur. El ile karıştırılır. Elenmiş un ile ele yapışmayan bir hamur yapılır. Üzeri örtülerek 10- 15 dakika dinlendirilir.

2- Cevizden küçük parçalara ayrılır. Küçük simitler veya burgulu çubuklar yapılır. Tepsiye dizilerek 2 çay kaşığı süt ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. Üzerine çörekotu susam karışımı serpilir. Fırında açık pembe renkte pişirilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder