27 Eylül 2007 Perşembe

AY ÇÖREĞİ

MALZEMELER:

-3 su bardağı un

-2/5 paket margarin (100 gr.)

-2- 3 çorba kaşığı Pudra şeker

-1 kahve fincanı süt

-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-2 yumurta (1 tanesi hamura 1 yumurta sarısı üzerine)

-Limon kabuğu rendesi

İÇİNİN MALZEMESİ

-1 su bardağı ceviz veya fındık içi

-Yarım su bardağı toz şeker, yarım kahve fincanı süt

-1 kahve kaşığı yenibahar, 1 kahve kaşığı tarçın

-3 çorba kaşığı dövülmüş krik krak veya bayat ekmek içi

-2 çorba kaşığı çekirdeksiz üzüm

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortasına sütle ezilmiş bira mayası, pudra şekeri, yağ, yumurta, limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. Üzeri örtülüp mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)

2- İÇİN HAZIRLANMASI: Sütün içine, çekilmiş ceviz, krik krak, tarçın, yenibahar, üzüm konup karıştırılır. En son olarak toz şeker ilave edilir (sulanmaması için).

3- Mayalanan hamur 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. El ile 9- 10 cm. çapında açılır. Hazırlanan iç konup sarılır ve ay şekli verilir.

4- Yağlanmış tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder